Donauinselfest 2015

Donauinselfest eli Danube Island festivaalit pidetään Donauinselissä, Itävallan Wienissä. Tapahtuma on järjestetty yleensä kesäkuun puolivälissä tai kuun lopussa. Suurimman ulkoilmatapahtuman tittelistä Euroopassa taistelee moni mutta Donauinselfestiä pidetään ainakin yhtenä suurimmista. Tapahtumana Wienin ulkoilmafestivaalia pidetään ehdottomasti yhtenä turvallisimmista suurien tapahtumien joukossa, alueella työskentelee paljon vapaaehtoisia sekä Itävallan poliisin lisämiehitys.

Festarialueella on 21 eri esiintymisaluetta, joita kutsutan tapahtuman hengen mukaisesti saarekkeiksi. Yleensä niitä sponsoroivat eri lehdet, radioasemat ja yritykset. Tapahtuma-alue on laajuudeltaan 6,5 neliökilometriä ja se sijaitsee 21 neliökilometrin kokoisella saarella. Tapahtuma on ollut melko muuttumaton alusta asti, paikalla on hyvin laaja kirjo eri genren yhtyeitä. Tyypillistä tapahtumalle on, että usein samat kokoonpanot, varsinkin suositut, esiintyvät vuodesta toiseen.

Tällä ulkoilmatapahtumalla on omat säännöt eli house rulesit vierailijoiden turvallisuuden takaamiseksi, alueella on useita tarkastuspisteitä, jotta kiellettyjä esineitä ei sinne tuoda, näihin kuuluvat esimerkiksi lasipullot ja alkoholi. Alueella on tarjolla erilaisia etnisiä ruokia, edustettuina ovat olleet niin kreikkalaiset, turkkilaiset, italialaiset kuin intialaisetkin herkut. Vaikka tapahtuma on maksuton, on sen taloudellinen hyöty Wienille merkittävä, arvioiden mukaan kaupunki hyötyy vuosittain noin 40 miljoonaa euroa tapahtumasta kohonneiden matkailumäärien ansiosta. Vuoden 2015 ohjelmistosta vastaavat esimerkiksi Anastacia, Opus, Nazar, Thees Uhlmann, Dawa, Middle of The road ja Andrea Händler.