Hulvatonta menoa Ilosaarirockissa

Ilosaarirockissa on kuunneltu yleisön mielipidettä artistien valinnan suhteen, ja esiintyjien listalta löytyykin monia tämän hetken kuumia nimiä ja uusia tulokkaita. Mukana ovat mm. Robin, Kasmir ja Pertti Kurikan Nimipäivät. Festarit pyörähtävät käyntiin Joensuun Ilosaaressa perjantaina 17 heinäkuuta Töminä- ja Sulo clubeilla.

Luvassa hulvatonta festarimenoa mm. Popedan, Michael Monroen sekä Sannin seurassa. Varsinainen festivaali käynnistyy lauantaina kun lavalle nousee ensimmäisenä Robin. Muita kuumia nimiä lauantain ja sunnuntain aikana on mm. Apulanta, Elastinen, Apocalyptica ja monia kansainvälisiä nimiä kuten Ghost (SWE), K.R.I.T. (USA) tai Angus & Julia Stone (AUS). Viikonlopun aikana Ilosaaren viidelle lavalle nousee yhteensä yli 60 artistia jotka edustavat musiikin eri genrejä.

Ilosaarirock kuuluukin yhteen suomen suosituimmista festivaaleista, joissa kävijämäärä on yli 50 000 vuosittain. Suosiota kasvattaakin se, että kaikkiin makuihin löytyy tarjontaa, eikä ikärajoitusta myöskään ole. Festarimeininki ei siis ole tänä päivänä enää pelkästään nuorison huumaa vain sallittua kaikille. Festivaalit alueineen on hyvin organisoituja ja toimivia. Majoitustakin on tarjolla erilaisilla mukavuuksilla; koulumajoitusta sisätiloissa vaativimmille, viihtyisää ja rauhallista leirintäelämää kauppa- ja ruoanlaittopalveluineen Niittyleirinnässä, tai perinteinen Ravileirintä josta löytyy festareiden parhaat bailut. Jotain outoa ja ainutlaatuista tarvitsee toki myös olla kunnon kesäfestareilla, jotta tunnelma nousisi kattoon tai paremminkin taivaisiin. Mukana festareilla myös legendat HC Andersen ja Keinuva Lahna yhtyeet ainutlaatuisella keikallaan vain Ilosaaressa.