Kesän kuuminta menoa Ruisrockissa

Turun Ruissalossa järjestettävä Ruisrock on ehdottomasti yksi kesän kuumimmista festareista. Vuonna 2014 Soundin ja Rumban lukijat valitsivatkin Ruisrockin vuoden parhaaksi Suomalaiseksi festivaaliksi, mitä todistaa myös kävijämäärä joka ylsi jopa 93 000 kävijään!

Myös sijainti on idyllinen vesistön ääressä, luonnon kauniissa Ruissalon saaressa, joka on suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualuetta. Tapahtuma pyrkiikin kannustamaan ekologisuutta koko festivaalitoiminnassa, joten vierailijoita opastetaankin saapumaan julkisilla kulkuneuvoilla, kimppakyydeillä tai vaikka veneellä. Majoitusta löytyy joko hotelleista, kouluilta tai tietysti leirintäalueilta, jotka tarjoavat parhaan festivaali tunnelman. Festaribusseja kulkee nonstoppina leirintäalueiden ja festivaali alueen välillä.

Viikonloppuna 3-5. heinäkuuta festarilavoilla nähdään yhteensä yli 60 kotimaista ja kansainvälistä artistia. Perjantain kuumia nimiä ovat mm. Ensimmäistä kertaa Suomessa soolokeikkaileva Ola Salo (SWE), Ellie Golding (UK), Marina and the Diamonds (UK) sekä useita kotimaisia ajankohtaisia tähtiä kuten Kaija Koo, Apina ja metalliyhtye Mokoma, jonka äskettäin julkaistu albumi ”Elävien kirjoihin” nousi suoraan Suomen hittilistan kärkeen.

Lauantaina lavalle nousee maailman ykköstähtiin lukeutuva Pharrell Williams, sekä suuri joukko omia tähtiämme kuten Haloo Helsinki, Apulanta, Jenni Vartiainen ja Anssi Kela. Vielä riittää uusia nimiä sunnuntaillekin kun artistien listaan lisätään Elastinen, Michael Monroe, Samuli Edelman ja viime aikoina paljon huomiota saanut Suomen eurovisio edustaja Pertti Kurikan Nimipäivät.