Kesän musiikki festarit ympäri Euroopan

Kesä on tunnetusti tapahtumavilkkain vuodenaika ympäri Euroopan. Musiikin ja juhlimisen ystäville järjestetään musiikki festivaaleja, joista monet ovat viihdyttäneet kansaa jo vuosia ja vuosikymmeniä. Nimekkäimmille festareille matkataan kaukaa – jopa ympäri maailman, huippuartistien ja elämysten toivossa.

Elektronisen ja tanssimusiikin saralla on nähty jo pitkään monipäiväisiä megabileitä, joiden järjestäjät kilpailevat yleisöstä toinen toistaan nimekkäämmillä artisteilla ja hulppeilla järjestelyillä. Myös teemat ja niihin panostus jokaista yksityiskohtaa myöten on tämän genren trendi. Kesän 2017 kuumimpia festareita dancen ja elektronisen musiikin ystäville ovat legendaariset Tomorrowland Belgiassa, Creamfields Englannissa, Wireless Festival Englannissa ja Ultra Euro Kroatiassa.

Rock ja pop musiikin eri alagenrejen huippunimiä yhteen kokoava Roskilde Tanskassa on yksi Eurooppalaisten musiikkijuhlien klassikoista, joka jaksaa pitää tasoaan yllä vuodesta toiseen. Muita suuria poprock festareita ovat muun muassa Bestival ja Glastonbury Briteissä ja kokoajan kasvava elokuinen artistimagneetti Sziget Festival Unkarissa. Rankemman rock musiikin ja metalli musiikin ystäville on omat juhlansa. Rock am Ring ja Rock im Park viihdyttää tänäkin vuonna Saksassa ja Download Festival päästää rankkoja soundeja ilmoille Englannissa.

Viime vuotinen trendi ovat ehdottomasti olleet alternative genren kasvu ja uusien nousevien artistien esittely festareilla. Espanjalainen Primavera Sounds festari tunnetaan alternative kattauksestaan, ja erityisesti Isossa Britanniassa järjestetään useita alternative festareita.

Suomen rajojen sisällä popataan ja rokataan tuttuun tapaan läpi kesän. Eri musiikkityylit ovat esillä aina Porin Jazzeista, Helsingin Weekend dance musikkiin ja Blockfestin rappiin. Juhannuksena rock ja pop raikaa ympäri Suomen useissa tunnetuissa festareissa.