Kotimaisia klassikoita ja tulokkaita Kotkan Meripäivillä

Kesäfestivaalit kasvattavat Suomessa suosiotaan, eikä ihme kun esiintyjälistalla on mukana tämän hetken kuumimmat nimet ja vielä tunnelmaa laajasti jokaiseen makuun. Kotkan Meripäivät oli viime vuonna Suomen kolmanneksi suurin festivaali, joka houkuttelee klassisesti merimiesromantiikalla, markkinatunnelmalla sekä ”Junnu” Vainion sävelillä.

Tänä vuonna meripäiviä vietetään 23 – 26 heinäkuuta, ja lavalle nousevat mm. 30-vuotisjuhlakeikkaa viettävät Eput, Haloo Helsinki, Elastinen ja Kasmir. Yleinen sauna- viihdekonserteissa Kotkan kaupungin teatterin päälavalla nähdään klassisiakin nimiä kuten Pepe Willberg ja Laura Voutilainen. Meripäivien avajaisparaatiin osallistuu arviolta 30 000 ihmistä, mukaan voi ilmoittautua kaikki Kotkalaiset ryhmät tai yrittäjät, sekä ammattilaiset että amatöörit. Luvassa hulvatonta karnevaali menoa meri tunnelmassa!

Konseptina Meripäiväparaatissa on ”Luonnostaan vahva – RAW by nature”, joka on Kotka – Haminan seudun elinkeinomarkkinoinnin uusi konsepti. Vuoden Merilaulu – sävellys- ja sanoituskilpailuun voi lähettää itse säveltämänsä ja sanoittamansa teoksen, parhaat kappaleet esitetään finaalissa Kotka – lavalla. Voittajalle on luvassa 2000 euron palkkio ja Kotkan Ruusu -titteli!

Meripäivien tunnelmaa löytyy kesäisessä Kotkassa kaduilta, satamasta sekä esiintymislavoilta monenlaisessa muodossa. Kotka-kadulla pääsevät paikalliset yrittäjät esittelemään ja myymään tuotteitaan. Lapsille löytyy omaa ohjelmaa kuten laulukilpailut ja touhupaja. Tietysti kun meren äärellä ollaan niin veneily- ja urheilutapahtumiakin on luvassa.