Kuopiossa Tanssii ja Soi koko kansa

Pohjoismaiden vanhin ja suurin tanssi festivaali Kuopio Tanssii ja Soi vietti viime vuonna 45. juhlavuottaan. Tapahtuma oli suuri yleisömenestys, esiintyjien suosio ylitti kaikki odotukset ja monet tilaisuudet keräsivät täydet katsojasalit! Mitä on luvassa Kuopion Tanssii ja Soi festivaaleilla tänä vuonna? Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen tietää miten valloittaa suomalaisen tanssikansan luomalla tapahtuman jossa yleisö on vahvasti mukana menossa.

Tanssi ja musiikki löytää Kuopiossa tiensä kaikkien luo, kun ilmaiset yleisötanssit pyörähtävät käyntiin Kauppatorilla ja tanssimaratoni Valohallilla! Toimintaa yleisölle tarjotaan myös monenlaisten kurssien myötä, joille odotetaan jopa 700 suuruista osallistujamäärää. Parkourin perusteita pääsee kokeilemaan hyppyjä ja temppuja kaipaavat, Ballet MOVE:ssa taas yhdistetään baletti- ja fitnessliikkeitä tehokkaassa treenissä ja kursseja löytyy myös latinotanssien ystäville.

Esiintyjälavalta löytyy houkuttelevia vetonauloja, kuten ranskalainen Compagnie Käfig ryhmä joka yhdistää energisessä esityksessään hip hopia, sirkusta ja klassista musiikkia. Spektaakkeli josta odotetaan tämän kesän hittiä! Portugalilainen nykytanssiryhmä Quarum Ballet tuo lavalle Fadon melankolisia rytmejä. Kokemus sinällään on varmasti myös balettia ja teknologiaa yhdistävä Magnetic Ballerina brittiläis-tšekkiläisen Andrea Mittrenovan esittämänä.

Nuorten osallistumiseen panostetaan Kuopio Tanssii ja soi festivaaleilla. Tanssioppilaitosten- ja harrasteryhmien oppilaat pääsevät kokeilemaan esiintymistä On Stage -tapahtumassa. Festivaalin puitteissa järjestetään myös tanssileiri sekä lasten ja nuorten pohjoismainen tanssikonferenssi. Kaiken kaikkiaan siis luvassa kokoonpano joka varmasti yltää viimevuotiseen yleisömenestykseen!