Oktoberfest 2015

Oktoberfest on kaksiviikkoinen olutfestivaali, joka pidetään Saksan Münchenissa. Tapahtumapaikkana on Theresienwiesenin aukio syyskuun ja lokakuun vaihteessa. Festivaaleilla on pitkät perinteet sillä vuonna 2015 pidettävät ovat jo 182. järjestyksessään, tapahtuma kerää valtavasti kävijöitä, noin 6 miljoonaa vuosittain. Tapahtumalla on merkittävä osuus kaupungin turismin kannalta. Ensimmäinen Oktoberfest pidettiin vuonna 1810 hevosajotapahtumana, vuonna 1896 alueelle rakennettiin suuria oluttelttoja ja nykyisenlainen festivaali sai alkunsa. Olutfestivaalien ympärille on järjestetty paljon oheistapahtumia. Tänä vuonna Munichin kaupunginjohtaja Dieter Reiter avaa festivaalit 19.9 kello 12 ja juhla jatkuu aina 4.10 asti.

wineTarjolla on maineikkaiden olutpanimoiden tuotteita mutta myös monenlaisia ruokakojuja, esityksiä ja perhetapahtumia. Hyvin edustettuina ovat myös perinteiset saksalaiset asut, joihin useat festivaalivieraat pukeutuvat. Olutfestivaaleilla on mahdollisuus maistella myös pienpanimoden erikoisempia olutlaatuja, viininystäviä ei ole unohdettu sillä Saksassa on myös erinomaisia viinilaatuja ja heitä varten on pystytetty oma teltta.

Ruokaerikoisuuksista kannattaa maistaa ainakin seuraavia paikallisia erikoisuuksia; Hendl (kanaa), Schweinsbraten (possua), Steckerfish (grillattua kalaa), Würstl (makkaraa), Brezn (pretzeleitä) ja Knödeln ( perunadumplings). Bavarian alueen omista erikoisuuksista voidaan mainita vaalea makara Weiswurst ja Obatzda, joka valmistetaan juustosta ja rasvasta.