Przystanek Woodstock 2015

Przystanek Woodstock kulkee myös nimellä Woodstock Weekend. Puolassa järjestettävä tapahtuma on epäilemättä massiivisin ulkoilmatapahtuma Euroopassa keräten valtavan määrän kuuntelijoita, tänä vuonna tapahtuma järjestetään Koztizyn nad Odrassa. Tapahtuma on maksuton ja se on kerännyt sen alusta asti jatkuvasti kasvavan määrän vierailijoita, keskimäärin noin 600 000 musiikinystävää.

Festivaalien motto on Woodstockin henkeen rakkaus, rauha ja musiikki ja koko massiivisen tapahtuman aikaansaaminen vaatii paljon vapaaehtoistyöntekijöitä. Festivaalit ovat tunnetut valtavasta musiikkitarjonnasta, sillä ohjelmistossa on ollut sekä puolalaisia että ulkomaalaisia bändejä ja esityksiä koko päivän aina myöhäiseen yöhön asti. Tunnetuimpia nimiä vuosien aikana ovat olleet esimerkiksi Prodigy ja Helloween.

Pääasiassa Woodstock Weekendissä on kuunneltu rockia mutta myös folkia ja metallia, viime vuosina yhä enemmin myös elektroa ja jopa klassista musiikkia. Musiikkitapahtumien lisäksi paikalla on nähty myös muita tapahtumia kuten tapaamisia poliitikkojen, journalistien, muusikoiden ja näyttelijöiden kanssa. Hare Krishna liike on järjestänyt joogatuokioita ja tarjonnut intialaista ruokaa ja opettanut meditoimista. Heinä- ja elokuun välisenä viikonloppuna 2015 Puolassa kuullaan ainakin seuraavia artisteja; Molotov, Big Day, Curly Heads, Shaka Ponk, Voo Voo, HED PE ja Roan.

Woostock Weekend on vuosien aikana jouduttu muutaman kerran siirtämään tai perumaan. Kävijäkunnan lisääntyessä isolle tapahtumalle on etsitty uutta aluetta mutta aina asukkaat uudella alueella eivät ole olleet mielissään musiikkitapahtumasta kotikulmilla, luonnonmullistusten kuten Puolan tulvien takia ajankohtaa on myös jouduttu muuttamaan. Woostock Weekendin kannattajajoukko on kuitenkin sen verran suuri ja innokas, ettei tapahtuman suosio ole tällöinkään vähentynyt, päinvastoin tulijoita alueella on ollut vuosi vuodelta enemmin.