Rock in Rio 2015

Rock in Rio on brasilialainen festivaali, joka pidettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1985 ja kävijöitä arvioitiin käyneen noin 1,4 miljoonaa. Festareilla on monia huippuesiintyjiä kuten Iron Maiden, AC/DC, Rod Stewart, Queen, Scorpions sekä useita merkittäviä brasilialaisia muusikoita ja kokoonpanoja. Tapahtuma kesti kymmenen päivää. Toiset festivaalit järjestettiin vasta 1991 eikä esiintyjälista kalvennut edelliselle, paikalla kuultiin esimerkiksi Santanaa, INXS:iä, Joe Cockeria ja Guns’n’Rosesia.

Kolmas Rock in Rio teki paluun vuonna 2001 ja paikalla nähtiin esimerkiksi Foo Fighters, Britney Spears, Sting, Beck, R.E.M, Neil Young ja Oasis. Suuren suosion saavuttamisen innoittamana Portugalissa järjestettiin vuonna 2004 ja 2006 Rock in Rio Lisboa tapahtumat, joissa soittivat Metallica, The Offspring ja Linkin Park. 2008 Rock in Rio tanssitti taas kansaa Lissabonissa ja Madridissa. Kahden vuoden päästä se jatkoi taas Lissabonissa sekä Madridissa mm. Miley Cyrusin ja Rammstainin tahdeilla.

Vuonna 2011 Rock in Rio palasi juurilleen Brasiliaan, yli 700 000 lippua myytiin loppuun neljässä päivässä ja sama menestys jatkui myös vuosina 2012, 2013 ja 2014. Tänä vuonna järjestettävä Rock in Rio on 30-vuotisjuhlan kunniaksi entistäkin rokkaavampi ja tykittää kuulijoita huippunimillä. Poikkeuksellisesti Rock in Rio onkin Rock in Rio USA ja se pidetään Las Vegasissa. Julkistettujen esiintyjien joukkoon kuuluvat esimerkiksi No Doubt, Mana, Metallica, Linkin Park, Deftones, Sepultura, Taylor Swift, Bruno Mars, Joss Stone, Jessie J ja Rise Against. Tapahtuma jakaantuu kahteen viikonloppuun, jotka on jaettu kahteen eri musiikkiteemaan. Toukokuun 8-9. Päivä tarjolla on rock-viikonloppu kun taas 15-16. Päivä bailataan popahtavampien esiintyjien tahdissa.