Sibeliusta ja suomalaista identiteettiä Turun musiikkijuhlilla

Sukella Sibeliuksen maailmaan ja etsi samalla omaa identiteettiäsi sävelten lomasta! Kansainvälisyyttä ja Suomalaisuutta yhdistetään tänä vuonna Turun musiikkijuhlilla laadukkaalla tasolla ja monipuolisesti.

Avajaiskonsertissa 6.8 Turun Konserttitalossa soi Sibeliuksen sinfoniat, orkesterina maailman parhaaksi kamariorkesteriksi valittu Chamber Orchestra of Europe ja kapellimestarina Sakari Oramo. Ohjelmassa myös Kynttilänvalokonsertti Turun Tuomiokirkossa 11.8, esiintyjänä Lontoon St. Paulin katedraalin urkuri Simon Johnson, joka on soittanut mm. Margaret Thatcherin hautajaisissa. Jos näistä vaihtoehdoista ei vielä löydy sitä joka puhuttelee omaa identiteettiä, niin miten olisi matka Jeanne D´Arkin jäljille 9.8 järjestettävässä konsertissa Sigyn salissa? Paljon muitakin Suomalaisia ja kansainvälisiäkin nimiä mukana ohjelmassa.

Musiikki ja identiteetti ovat aina kautta aikojen olleet yhteydessä toisiinsa, eri aikakausina virikkeinä on toiminut sen hetken musikaaliset muoti-ilmiöt. Useimmiten kuitenkin musiikki vetoaa meidän sosiaaliseen identiteettiin ja yhteenkuuluvuuden kyseisen ryhmän kanssa. Sibelius, joka juhlii tänä vuonna 150-vuotisjuhlaansa, on kuitenkin varmaan vanhin ja kansainvälisestikin tunnetuin muusikkomme, kun taas Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin musiikkifestivaali, joka on perustettu jo 1960 luvulla.

Omaa identiteettiä etsittäessä tämä on varmasti sellainen yhdistelmä, joka puhuttelee jokaista Suomalaista ja avaa ehkä uusia tuntemattomia ovia itse kullekin. Mitään ei ainakaan ole menetettävissä jos varaa kalenteriinsa päivät 6 -15 elokuuta, ja sukeltaa Sibeliuksen ja Turun tunnelmallisiin säveliin!